keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Tadaa!

Nå nu så, får vi presentera; Retropearls by Laura! Fick äntligen insatt några i nätbutiken, titta under "retro och nostalgi", där finns en "underavdelning" eller vad det nu kallas, ja ni hittar säkert. Jag nämnde tidigare att de här pärlorna har en historia, nu skall ni få höra:

Det var en gång för över 30 år sedan ett ungt par som ville bilda ett eget företag. De köpte svarvade björkpärlor som de färgade, målade och lackade och gjorde sedan halsband och hårspännen av. Deras lilla dotter var också med och hjälpte till ibland.

Åren gick, företaget byttes mot arbete på annat håll. Den lilla flickan växte upp och bildade egen familj - och startade eget företag. En dag gjorde hon ett härligt fynd uppe på vinden; påsar med pärlor i underbara färger, lika glänsande och vackra som då för länge sedan, så välgjorda var dom! Flickan bestämde sig för att göra något av denna skatt, dessa pärlor skulle ut från sitt gömställe och glädja människor! Så föddes Retropearls by Laura - för retropärlor är de ju verkligen, födda på 70-talet..



 
Skall göra flera av dessa, nu är det bara några i butiken men som sagt, mera kommer, även i lite annan färg, så länge pärlorna räcker. Det är faktiskt toppen att "återbruka" på det här sättet, känns lite som man fortsätter föräldrarnas arbete också..

Idag har jag fotograferat nästan hela dagen, det är många nya fynd på väg in i nätbutiken bara jag hinner sätta in dem. Bl a till bokavdelningen kommer det fina saker. Hej så länge!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti