sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Glass helt utan kalorier

Det här låter som en dunderrubrik för något nytt bantningsmedel, men faktum är att glass helt utan onödiga kalorier är busenkelt att göra själv. Till det behövs något som vi alla har hemma lite då och då (tror jag, i alla fall vi) nämligen



övermogna bananer! Äpplet har faktiskt ingen direkt uppgift i det här, den fick komma med på bild för att bananerna såg lite tvivelaktiga ut ensamma..I vanliga fall är det ju så här att när bananerna ser ut så här så åker de i de flesta hem ner i soporna eller komposten. Men inte efter ni har läst det här! Man gör följande: man skalar bananerna (beräkna ca en banan per person som skall äta glass) och delar dem i bitar, räcker med att bryta en banan i tre bitar ungefär. Man sätter dem i en fryspåse och sedan i frysen. Där får de vara tills de är ordentligt frysta. Man kan också göra som vi brukar, att man sätter bananer i frysen vartefter de blir svarta och så har man färdigt när glasslusten infinner sig. När man skall använda bananerna, tar man ut dem i god tid så att de hinner tina lite (så att stavmixern eller liknande apparat klarar av att krossa och mosa dem, de skall dock vara frysta ännu och inte helt tinade, annars blir det ingen glass) och så kör man med mixern tills det har blivit en jämn glassaktig massa. Sedan kan man ju variera i det oändliga: man kan göra glass med banansmak (tillsätt ingenting, bara kör till mos), chokladglass (tillsätt tex Oboy eller liknande), jordgubbsglass (tillsätt frysta jordgubbar), vaniljglass (tillsätt vaniljsocker eller liknande) osv osv osv.

Alltså ni tror inte hur gott det blir! Jag är uppriktigt ledsen att jag inte har just nu någon bild på färdig glass, så skulle ni ha sett hur fint det blir dessutom, lite som sorbet och glass samtidigt. Och när man äter det så är det jättesvårt att tro att det faktiskt är hur nyttigt som helst! Om man inte tillsätter något med socker så är det ju bara fruktens kalorier (om man nu bryr sig)!! Rekommenderas varmt, busenkelt, nyttigt och gott - ja, det är faktiskt möjligt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti