lauantai 5. joulukuuta 2009

Pannkaka..

Efter en sopp-middag längtade jag efter någonting till efterrätt. Gjorde pannkaka efter min pappas recept, grejen är att denna pannkaka blir tjock och jämn, inte som en topograf-karta som det brukar (bucklor både uppåt och neråt). Tänkte att ni kanske också ville pröva så här kommer receptet. Den här mängden räcker bra till en ugnsform i storlek 35x25 cm, vill man göra en hel stor ugnsplåt så är det bra att göra dubbel sats (lite mindre smör, annars blir det så fett), var försiktiga dock för att plåten blir så full..

9 dl mjölk (går bra med både havremjölk och vanlig)
3/4 dl socker
2 ägg
1 tsk salt
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 gr smör eller margarin

Smält smöret. Vispa lätt samman socker och ägg. Tillsätt mjölk, salt, vetemjöl blandat med bakpulver  och det smälta smöret, hela tiden lätt vispande. Helst skall degen stå ett par timmar i rumstemperatur, men har man brått så kan man sätta det i ugnen med detsamma, 200 grader, (i mitten av ugnen) i ca 30 eller tills pannkakan är vackert brun.

Njut med bär, sylt och/eller glass. Jättegott!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti